Afrikamuseum3Op zaterdag 8 december 2018 heropende het legendarische Afrikamuseum in Tervuren de deuren. We programmeren een niet te missen geleid bezoek.

 

 

Er is heel wat om te doen geweest, maar na jaren vertraging was het zover: op 8 december 2018 heropende het legendarische Afrikamuseum in Tervuren de deuren.

Het museum herbergt ondermeer uitzonderlijke collecties (kunst)objecten uit Centraal-Afrika. Zo beschikt het museum onder andere over ’s werelds rijkste en meest befaamde verzameling etnografische voorwerpen uit die regio en vooral: over het volledige archief van Henry Morton Stanley.
Drijvende kracht achter dit museum was de fel omstreden Belgische koning Leopold II, die voor de bouw van het museum de Franse toparchitect Charles Girault aantrok.
Het schitterende gebouw werd door onze eigenste top-architect Stéphane Beel, aangepast aan de museale noden van deze tijd.
Uiteraard blijft in de nieuwe opstelling zeer veel aandacht voor de unieke collectie, voor het eerst wordt ook met een zeer kritische bril gekeken naar het niet altijd even fraaie koloniale verleden van ons land.

programma:
• 10.15u: samenkomst in de lokettenzaal van het station Brussel-Centraal (voor wie begeleid met metro en tram naar Tervuren wil reizen)
• 11.15u: afspraak aan ingang AfricaMuseum, Leuvense Steenweg 13 in Tervuren
• 11.30u: rondleiding vaste collectie AfricaMuseum
• 13.00u: lunch in museumrestaurant Tembo
• 14.00u: rondleiding in Tervuren

bereikbaarheid: zie www.Africamuseum.be
deelnameprijs: 52 euro (inbegrepen: toegang museum, museumgids, lunch, dranken inclusief & geleide wandeling)
inschrijven: vóór 22 februari via tel. 09/223.77.42 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (met vermelding van afspraakplaats)
Het verschuldigde bedrag overschrijven op rekeningnummer BE73 0682 0127 8360 met vermelding ‘Tervuren’. De dag zelf zijn we bereikbaar op tel. 0485/50.83.60 (Martien Bode)

Afrikamuseum1

Afrikamuseum3