oil painting 74060 1280

Wist je dat Bruegel een Vlaamse Meester is met internationaal allure. De man was visionair, zijn thema’s zijn nog steeds actueel.

Daguitstap : Bruegelen in Brussel

Datum: Donderdag 26 september 2019

Pieter Bruegel de oude bracht de laatste - en bijzonder productieve- jaren van zijn leven door in Brussel. De hoofdstad inspireerde de Vlaamse meester tot absolute meesterwerken als Winterlandschap met schaatsers, Vogelknip en De boerenbruiloft.

Ook Brussel brengt daarom in 2019 een eresaluut aan de meester, 450 jaar na zijn overlijden. In het majestueuze Dynastiegebouw, in het hart van de stad, werd een indrukwekkende multimediale expo op poten gezet, die zich verdiept in het leven en werk van de Vlaamse meester. Dé blikvanger is zonder twijfel de 360-graden projectie die je onderdompelt in de wereld van Bruegel. Je wandelt als het ware tussen het leger van Dulle Griet, dobbert mee op een schip aan de voet van de Toren van Babel en maakt kennis met de unieke personages die uit zijn geest zijn ontsproten.

Na de middag neemt onze gids ons op sleeptouw door het Brussel van Bruegel: De Marollenbuurt, waar hij woonde en werkte; de Kapellenkerk, waar hij huwde, waar zijn zonen gedoopt werden en waar hij begraven werd… en nog zoveel meer!

Programma:

· 10.15u: Samenkomst lokettenhal Station Brussel Centraal

· 10.30u: Koffie in ‘Plein Publiek’

· 11.00u: Start Rondleiding Beyond Bruegel, Dynastiegebouw Kunstberg

· 12.30u: Lunch, Amadeo- Sint-Katelijnestraat

· 14.00u: Start geleide wandeling: In de Voetsporen van Bruegel

· 16.00u: Afsluitend ‘Pier den Drol’- Biertje in ’t Goudblommeke in Papier.

Deelnameprijs:

€ 58,00, over te schrijven op rekeningnummer BE73 0682 0127 8360 van
vzw-Rodenbachfonds, met mededeling: Bruegelen in Brussel.

Inbegrepen: welkomstkoffie, toegang Dynastiegebouw, twee gidsen, lunch,
Pier den Drol biertje…

Contactpersoon de dag zelf: Martien Bode 0485 50 83 60

Inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.