Wilderode1Bij poëziekenners klinkt de naam Anton van Wilderode als een klok. Hij was priester, dichter, leraar, scenarist, bloemlezer, vertaler, Vlaming … en kreeg daarvoor vele prijzen en een hoop waardering. 100 jaar na zijn geboorte en 20 jaar na zijn overlijden wordt hij herdacht met heel wat activiteiten.

witloofWe brengen een bezoek aan het Witloofmuseum en we stappen in de praktijk door twee bedrijven te bezoeken waar witloof wordt gekweekt. Deze activiteit kadert in de Seniorenacademie Rodenbachfonds – Vl@s Vlaams-Brabant. Klik hier voor meer info!

vrijwilliger tsmiskeDe lokale afdelingen zijn de ruggengraat van het Rodenbachfonds. Daarom boden we de afgelopen jaren onze afdelingsverantwoordelijken de mogelijkheid om tijdens de ‘Week van de Vrijwilliger’ enkele vrijwilligers, die binnen hun vereniging actief zijn, “in de bloemetjes te zetten”.

Vredespoezie 2018 rectoVoor de 15de keer al organiseert VOS Vlaamse Vredesbeweging – met medewerking van het Rodenbachfonds en Vl@s én met steun van de provincie Oost-Vlaanderen – de Vredespoëzieprijs! Klik hier voor meer info!

Sint Niklaas Grote Markt met bezoekersIn de voormiddag staat de Anton Van Wilderode-wandeling op het programma, in de namiddag de Wereldoorlogwandeling. Klik hier voor meer info!