DSCN3812Na het succes van vorig jaar, trokken we op vrijdag 18 augustus weer naar Kluisbergen voor de 16de editie van Sculptour. Dit jaar stond de beeldentuin in het teken van betovering en vervoering. Een sfeerverslagje!

 

 

In een prachtig domein van 3,5 hectare leidde kunstkenner Piet Willequet ons langs zo’n 150 beelden van een 50-tal kunstenaars uit heel Europa. We kregen vakkundige uitleg over de kunstenaars, de gebruikte materialen en de gehanteerde technieken. De soms gigantische beelden zijn gemaakt in verschillende materialen (hout, metaal, brons) en in verschillende stijlen (abstract, figuratief, installaties).

 

Tijdens de ochtend regende het overal in Vlaanderen pijpenstelen. De deelnemers die zich hebben ingeschreven voor een bezoek aan de beeldentuin in Kluisbergen fronsten de wenkbrauwen, maar lieten zich niet afschrikken. Voor de zekerheid namen ze hun laarzen mee.

In het begin van de namiddag beslisten de wolken om te verdwijnen en plaats te ruimen voor zon en een stralend blauwe hemel!

De weg naar Kluisbergen is een prachtig parcours door de heuvels en dalen van de Vlaamse Ardennen. Bij aankomst in Galerie Beukenhof wacht Piet Willequet ons op. Piet en echtgenote Lieve organiseren al voor de 16de keer Sculptour.

Met kennis van zaken én passie leidt hij ons langs de soms enorme kunstwerken. Laarzen hebben we niet nodig, een stel goede benen wel. Zo’n 150 beelden staan immers verspreid opgesteld in een uitgestrekt en glooiend domein van 3,5 hectare.

Dit jaar staat de beeldentuin in het teken van betovering en vervoering. De oooohhhhh’s en aaaahhhh’s zijn niet van de lucht: ‘Die wil ik ook wel in mijn tuin’, ‘wat een machtig beeld’, ‘hoe heeft die kunstenaar dat voor elkaar gekregen’, ‘wat een variatie aan stijlen’, … we zijn allemaal overweldigd door zo veel schoonheid.

Piet en Lieve reizen het hele jaar de wereld rond, steeds op zoek naar nieuwe kunstenaars. Ze verklappen ons dat een vijftal nieuwe kunstenaars hun deelname al bevestigd hebben voor 2018.

Bij een drankje op het zonnig terras komen de emoties los: wat een schitterende beelden, wat een knappe organisatie. Alle deelnemers zijn het er over eens: volgend jaar komen we terug!

 

www.beukenhof.com

 

DSCN3796

DSCN3800

DSCN3805

DSCN3820

DSCN3828

DSCN3840