zoektocht1Op dinsdag 23 augustus 2016 namen enkele sympathisanten van het Rodenbachfonds deel aan een zoektocht, ontwikkeld door onze lokale afdeling Kugrako. Er werd halt gehouden aan 20 interessante locaties in ‘Klein-Antwerpen’, een wijk in de vorm van een hart! De antwoorden op de zoektocht konden ter plaatse worden gevonden.

De naam ‘Klein Antwerpen’ verwijst naar een oude afspanning met herberg die aan de Lange Leemstraat in het noorden van de buurtschap Haringrode lag. Door de aanleg van de Belgiëlei werd het noorden van Haringrode afgescheiden en ging het een eigen wijk vormen. Die heette oorspronkelijk "Quartier Léopold" of Leopoldswijk en werd later onder de naam Klein Antwerpen bekend.

In het noorden van de hartvormige wijk ligt de Maria Henriettalei, de Van Eycklei en een stukje Plantin en Moretuslei. Vervolgens ontdekten we een deel van de Mercatorstraat, de Belgiëlei en de Mechelsesteenweg. En in het zuiden bevindt zich de Britselei, tussen de Mechelsesteenweg en de Maria Henriettalei. De Lange Leemstraat, de vroegere "Platea Haringrodiensis", verdeelt de wijk in een noordoostelijk en een zuidwestelijk deel.

Iedereen die deelneemt, ook op andere momenten in de loop van de zomer, maakt kans op een prijs. De prijsuitreiking vindt plaats op 1 oktober 2016.

zoektocht2